Wpisy

  • wtorek, 16 czerwca 2015
    • Mercure Hotel Gdynia Centrum-rebranding wielkie otwarcie

      W piątek uczestniczyłam w wielkim otwarciu Hotelu Mercure Gdynia Centrum.
      Przed hotelem przywitał mnie czerwony dywan,poczułam się trochę jak gwiazda.
      Wnętrze hotelu miło mnie zaskoczyło.Nie będę opisywać wcześniejszego wyglądu hotelu,bo uważam,że obecny jest 100% lepszy.Fenomenalna metamorfoza,jasne,czyste wnętrza.
      Duża przestrzeń,delikatne kolory,tematyka morska,stoliki w kaształcie żółtych polerów cumowniczych.
      Warto jeszcze dodać,że logo marki Mercure w lobby przypomina żagle "Daru Pomorza".

      W holu hotelowym  w tylnej części znajdziemy restaurację Winestone z bogatym wyborem wszelakich win oraz ciekawą kart dań.Zgodnie z nowoczesnymi trendami restauracja ma otwartą kuchnię.W prostej i minimalistycznej przestrzeni dominuje kolor filetowy i czarny z drewnianymi stołami z marmurowanymi blatami.Koncept restauracyjny Winestone w hotelach Mercure został nagrodzony Medalem Europejskim-prestiżowym odznaczeniem przyznawanym przez organizację Business Centre Club.
      Przy recepcji morski kącik zabaw dla dzieci,bardzo ładny.
      W korytarzu prowadzącym do sal konferencyjnych interesujące czarno-białe obrazy związane z tradycją morską Gdyni.
      Jestem przekonana,że nietypowy widok sali biznesowej wszystkich zaskoczy,bardzo nowatorskie podejście.
      Hotel mieści się w samym centrum Gdyni tuż obok Teatru Muzycznego,oraz budującej się 
      Szkoły Filmowej. 
      Widok z 9-tego piętra zapietra dech w piersiach,a pokoje są bardzo wygodne i przestronne(widziałam jedynkę),doskonale wyposażone.

      A teraz foto relacja z bogatego w doznania smakowe i wizualne bankietu.
      Uroczystość prowadziła Pani Dorota Gardias.
      Uroszystego przecięcia wstęgi dokonał Pan 

      Prezydent Gdyni-W.Szczurek. 
      Cudownie śpiewała Pani Urszula Dudziak wraz ze swoją córką Miką Urbaniak. 
      Bawiłam się w towarzystwie blogerek kulinarnych:Joanny-Królestwo Garów,
      Bernadetty-Mój Pamiętnik Kulinarny,Alicji- Wielki Apetyt,
      Ilony-Kuchnia Ilony.
      Bardzo dziękuję za zaproszenie Panu Dyrektorowi Generalnemu Mercure Gdynia Centrum.


       

       

       
















       







       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lileczka_4
      Czas publikacji:
      wtorek, 16 czerwca 2015 10:24
  • czwartek, 11 czerwca 2015
  • czwartek, 23 kwietnia 2015
  • wtorek, 24 lutego 2015
  • czwartek, 08 stycznia 2015
    • Kaszubska rozgrzewajka



      Zapraszam Was dzisiaj na kaszubską rozgrzewajkę.
      Bardzo gorącą i ostrą zupę,którą przekornie nazwałam Kaszubski Purtk.

      2 czerwone papryki
      2 strączki chilli świeże
      100 g dyni (może być mrożona)
      2 czerwone cebule
      3 ząbki czosnku
      100 g wędzonej szynki(najlepiej swojskiej)
      2 kiełbasy 
      100 g kurek(mogą być mrożone)
      2 papryki konserwowe czerwone
      1 kubek przecieru pomidorowego(domowego)
      1/2 l rosołu drobiowego
      1 łyżka majeranku
      sól morska i czarny świeżo zmielony pieprz do smaku
      2 łyżki oleju rzepakowego


       



      Obraną cebulę pokroić w kostkę oraz obrany czosnek.
      Chilli drobno pokroić jeśli ktoś lubi to można z pestkami. 
      Wszystko wrzucamy do garnka z odrobiną rozgrzanego oleju rzepakowego i smażymy.
      Po 3 minutach dodajemy pokrojoną w większą kostkę czerwoną paprykę i nadal przesmażamy wciąż mieszając następne 3 minuty.
      Następnie wlewamy rosół i dodajemy podsmażone wcześniej kurki.
      Paprykę konserwową oraz kiełbasę i szynkę kroimy w kawałki i dodajemy do reszty.Gotujemy 10-12 minut.Doprawiamy majerankiem.
      Na końcu dorzucamy przecier pomidorowy oraz dynię mrożoną i gotujemy jeszcze pod przykryciem 5 minut.
      Doprawiamy solą i pieprzem.
      Smacznego


       

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lileczka_4
      Czas publikacji:
      czwartek, 08 stycznia 2015 16:15