Wpisy

  • wtorek, 15 listopada 2016
    • Prażnica z węgorzem

      Po długiej przerwie wracam z nowym przepisem.
      Zapraszam na jajecznicę z wędzonym węgorzem-poezja smaków.

      PRAŻNICA(JAJECZNICA) Z WĘGORZEM

      1/2 wędzonego węgorza
      3-4 jajka
      cebulka
      szczypiorek
      sól i świeżo zmielony pieprz
      tłuszcz do smażenia


       Cebulkę obraną i pokrojoną smażymy na patelni z odrobiną oleju.Węgorza  kroimy na kawałki .
      Jajka roztrzepujemy,dodajemy sól i pieprz.Wlewamy do cebulki , smażymy aż jajka się zetną.Na końcu dodajemy węgorza. P
      osypujemy szczypiorkiem, podajemy z ciemnym pieczywem.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Autor(ka):
      lileczka_4
      Czas publikacji:
      wtorek, 15 listopada 2016 07:10