Wpis

wtorek, 15 listopada 2016

Prażnica z węgorzem

Po długiej przerwie wracam z nowym przepisem.
Zapraszam na jajecznicę z wędzonym węgorzem-poezja smaków.

PRAŻNICA(JAJECZNICA) Z WĘGORZEM

1/2 wędzonego węgorza
3-4 jajka
cebulka
szczypiorek
sól i świeżo zmielony pieprz
tłuszcz do smażenia


 Cebulkę obraną i pokrojoną smażymy na patelni z odrobiną oleju.Węgorza  kroimy na kawałki .
Jajka roztrzepujemy,dodajemy sól i pieprz.Wlewamy do cebulki , smażymy aż jajka się zetną.Na końcu dodajemy węgorza. P
osypujemy szczypiorkiem, podajemy z ciemnym pieczywem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
lileczka_4
Czas publikacji:
wtorek, 15 listopada 2016 07:10

Polecane wpisy

  • Podsumowanie roku i noworoczne życzenia

      Żegnam stary rok. Chociaż mało blogowałam to trochę kulinarnie się działo. Smaczne spotkania w tym z blogerami kulinarnymi. Zmieniłam swoje nawyki żywien

  • Świąteczne życzenia

    Kochani życzę Wam z całego serca spokojnych zdrowych wesołych i smacznych Świąt Bożego Narodzenia.

  • 4 urodziny mojego bloga

    Dzisiaj piję kawę w towarzystwie Amelii. Miał być tort bo to 4 lata. Niestety słodycze przekładam na weekend,za dużo dziś się dzieje. Wczoraj wieczorem jadłam k

  • Trzy ryby na trzy sposoby

    Jemy zbyt mało ryb . Czy dlatego że w polskiej tradycji kulinarnej wyżej od nich było cenione mięso? Paradoksalnie przy tym już w dawnych wiekach Polacy byli zn

  • Zawijasy śledziowe z jogurtem

    Zapraszam na pyszne zawijasy śledziowe z jogurtem, suszonym pomidorem i orzechami. Idealne na przystawkę. Składniki: 2 płaty matjasa lekko solonego w oleju rzep

Trackback