Wpis

wtorek, 15 listopada 2016

Prażnica z węgorzem

Po długiej przerwie wracam z nowym przepisem.
Zapraszam na jajecznicę z wędzonym węgorzem-poezja smaków.

PRAŻNICA(JAJECZNICA) Z WĘGORZEM

1/2 wędzonego węgorza
3-4 jajka
cebulka
szczypiorek
sól i świeżo zmielony pieprz
tłuszcz do smażenia


 Cebulkę obraną i pokrojoną smażymy na patelni z odrobiną oleju.Węgorza  kroimy na kawałki .
Jajka roztrzepujemy,dodajemy sól i pieprz.Wlewamy do cebulki , smażymy aż jajka się zetną.Na końcu dodajemy węgorza. P
osypujemy szczypiorkiem, podajemy z ciemnym pieczywem.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Autor(ka):
lileczka_4
Czas publikacji:
wtorek, 15 listopada 2016 07:10

Polecane wpisy

Trackback